Blogg

Negativ SEO – verklighet eller myt?

fgp7b4mIUnder sommaren har vi bjudit in Philip Blomsterberg som är ägare av det nystartade företaget Intripid som gästbloggare. Philip har mer än 20 års erfarenhet av olika projekt online och bloggar till vardags på sin sajt sökmotoroptimering.se. Om du har förslag på ämnen som du vill att Philip tar upp i kommande artiklar får du gärna maila på onskemal@intripid.com, eller kontakta honom via Twitter.

Read full entry »


Categories: City Network, SEO

Hur du använder Robots.txt

fgp7b4mIUnder sommaren har vi bjudit in Philip Blomsterberg, sökmotoroptimerare och ägare av det nystartade företaget Intripid Sökmotoroptimering som gästbloggare.

Philip har mer än 20 års erfarenhet av olika projekt online såsom e-handel, affiliatemarknadsföring, utveckling av programvara, och såklart sökmotoroptimering. Han har även haft en rad olika expert-roller hos nätverk som Majestic, ahrefs och SEO Hacker och under sommaren kommer han ge handfasta tips på hur du kan jobba med din SEO.

Om du har förslag på ämnen som du vill att Philip tar upp i kommande artiklar får du gärna maila på onskemal@intripid.com, eller kontakta honom via G+ eller Twitter.

 

Read full entry »


Categories: SEO

City Network rabattkoder

 

Screen Shot 2015-08-11 at 21.22.54

Hoppas att du har en skön sommar där ute, var du än befinner dig.

Funderar du på att dra igång en ny webbplats under sommaren? Just nu delar vi ut totalt 200 rabattkoder, som ger 20% rabatt på 1 års webbhotellspaket, på Facebook och Twitter. Klicka dig in på våra kampanjsidor och hämta din rabattkod redan idag!

Hämta din rabattkod (Facebook)

Hämta din rabattkod (Twitter)


Categories: Erbjudanden

Nätsmarta kids på Sveriges roligaste läger

 

Tisdag-26-1024x640

Tredje upplagan av Internet Camp har precis avslutats och går från klarhet till klarhet för varje år. I år har campet även uppmärksammats en del i media och genom regionens egen YouTubekändis TheSwedishLad, något som vi hoppas ska hjälpa fler att få upp ögonen för det viktiga arbete som vi bedriver. Vill du vara med och ta ansvar för att våra barn och ungdomar lär sig mer om bland annat vett och etikett, fallgropar och källkritik på internet?

Read full entry »


Categories: Internet

Vi söker en ny drifttekniker till vårt huvudkontor i Karlskrona

Vi söker just nu en drifttekniker till vårt huvudkontor i Karlskrona.

Som drifttekniker är du en del av en den grupp som ser till att våra stora kunder får hjälp med sina problem och sina beställningsjobb likväl som att se till att alla våra egna tjänster alltid fungerar som de ska. Det kan vara allt från enklare uppgifter såsom att installera en lastbalanserare eller servermiljöer åt en kund till mer avancerade uppgifter såsom att diagnostisera komplicerade nätverksproblem. För medlemmarna i driftteamet är inget jobb för svårt.

Du kommer växa med företaget och driftteamet som hela tiden strävar efter att ligga steget före och hjälpa våra kunder och interna beställare på bästa möjliga sätt. Vi inte bara välkomnar utan förväntar oss egna initiativ och driv i alla frågor som rör företagets och våra kunders system för att ständigt leverera bästa möjliga kvalitet och service. Driftteamet är också ett ansikte utåt mot våra kunder och därför är det extremt viktigt för oss att ha rätt person på rätt plats. Som drifttekniker har du regelbunden kontakt med beställare hos våra stora kunder varför social kompetens värderas särkilt högt.

Läs mer och ansök här


Categories: City Network

► Lean Tribe Gathering 28

TobbeFör snart två veckor sedan hade vi våra vänner på Softhouse på besök för att tillsammans med Qvantel genomföra Lean Tribe Gathering 28 – En träff som fokuserar på agil- och lean mjukvaruutveckling.

Konceptet gundades av Softhouse Consulting 2011 och Lean Tribe anordnar flera årliga träffar runt om i landet. Träffen i Karlskrona fokuserade på DevOps och innehöll 6 blixttal från oss på City, Softhouse, Qvantel, op5 och Chef.

Read full entry »


Categories: Event

City Network är nu certifierade enligt ISO 27001

Informationssäkerhet är en av de främsta orosmomenten inom IT-branschen idag. Att lämna garantier och att lita på leverantörer är inte alltid det lättaste men vissa leverantörer gör allt som står i deras makt för att säkerställa att din data är säker. Vi på City Network är en av få infrastrukturleverantörer som nu stolt kan säga att vi har tagit det där extra steget för att säkerställa att våra kunder data är säker, genom att bli ISO 27001 certifierade.

ISO 27001 är en internationellt erkänd standard för informationssäkerhet. Kort efter vår ISO 9001 certifiering (Kvalitet) började vi jobba för att även bli certifierade enligt 27001. Parallellt med det arbetet har vi även arbetat med miljö och hållbarhetsfrågor, något som vi också blivit certifierade inom genom ISO 14001.

Förra veckan fick vi så våra nya certifikat och idag är vi alltså certifierade enligt ISO 27001, 9001 och 14001. Det innebär att vi har bevisat oss ha verktyg, metoder och utbildning på plats för att säkerställa Informationssäkerhet, Kvalitet och miljö.

Här är en intervju med vår Personal- och kvalitetsansvarig Tony Hallén där vi pratar om vårt nya fokus.

 


Categories: City Network

Vi fortsätter att fokusera på kvalitet och genomför ett antal förändringar

3405153463_b0733e8337_zVi har alltid strävat efter att leverera produkter, tjänster och support av högsta kvalitet till våra kunder. Förra året tog vi beslutet att börja jobba med kvalitet på ett mer strukturerat sätt och tog våra första steg mot en ISO 9001 certifiering. I november förra året blev vi certifierade, något som bevisar att alla aspekter av våra interna processer och metoder sätter kunden i fokus.

I januari anställde vi Tony Hallén som kvalitets- och personalansvarig. Tony har dedikerat all sin tid åt att hålla oss på banan med vårt kvalitetsarbete så att vi kan fortsätta att ständigt leverera på vårt löfte.

Vi tror på transparens och i den här artikeln går vi igenom ett antal förändringar som sker och som redan har kommunicerats till våra kunder. Ändringarna införs med start 1:a maj.

Read full entry »


Categories: City Network

City Network tar sikte på storföretag med Enterprise Services!

Daniel Gustafsson

Daniel Gustafsson är en av våra senaste medarbetare här på City. I sin nya roll som Head of Enterprise Services blir hans uppdrag att bygga upp och etablera en Enterprise avdelning som ansvarar för alla våra stora kunder och deras tjänster samt att ta fram nya produkter och tjänster. Han har en lång och bred erfarenhet inom IT-branschen och har sysslat med allt från direkt kundsupport och personalansvar till statliga upphandlingar och Enterprise-lösningar för stora koncerner. Vi satte oss ned och tog pulsen på Daniel.

Read full entry »


Categories: City Network

Få och ge värdefull feedback på idéer och projekt under Idécafé Karlskrona!

Ideinstitutet-idecafe-4e-februari-2Nästa vecka hostar vi återigen Idéinstitutets Idécafé i våra lokaler på Borgmästaregatan 18. Idécafé är ett projekt för att främja innovation och entreprenörskap som finansieras av Almi och utförs i samarbete med företaget MaydayMonday.

Idécafé är en mötesplats för alla som driver eller vill driva ett projekt/företag där råd och stöd blandas med kreativt tänkande och feedback från andra. Just entreprenörskap och innovation är något som vi på City Network brinner för och vill främja, allrahelst i vår egen stad. Därför är vi stolta över att få vara med och möjliggöra Idécafe Karlskrona i våra lokaler för andra gången i rad.

Anmäl dig till Idécafé Karlskrona
Läs mer och se bilder från förra träffen

Read full entry »


Categories: City Network