19. JO-anmälan mot Göteborgs Stad & IT-kunskap bland chefer

19. JO-anmälan mot Göteborgs Stad & IT-kunskap bland chefer

Posted 2020-01-27 by City Network

Vi diskuterar och analyserar JO-anmälningen mot Göteborgs Stad efter deras beslut att driva igenom beslutet om att använda Office 365. Vi pratar lite om invånarna i Göteborg som i slutändan är de som påverkas av beslutet.

https://www.gp.se/ledare/bra-med-jo-anm%C3%A4lan-mot-g%C3%B6teborgs-stad-1.22907884

”Jag är inte tekniker så det där är alldeles för avancerat för mig” är en fras som chefer inte bör dra sig med 2020. Grundläggande kunskaper om IT-miljön och de tjänster du som chef köper in är det minsta man kan begära.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Neil_deGrasse_Tyson

Sist men inte minst tar vi en titt i vår kära Enforcement Tracker och de senaste fallen som kommit in där. Vi konstaterar att det verkligen bara har börjat, de riktigt stora bötesbeloppen kommer komma, var så säker…

https://www.enforcementtracker.com/

Lyssna eller titta

Dela

Tyck till

Kontakt

Hör gärna av dig och berätta vad vi kan göra bättre. Ställ frågor som vi kan ta upp i podden och låt oss gärna veta om du vill vara med i ett framtida avsnitt.

Om Stacken

Stacken är en podcast där vi diskuterar och analyserar utmaningar inom informationssäkerhet och regulatorisk efterlevnad. Vi berör allt från compliance och nya lagar till aktuella case, ledarskap och kulturbyggande.

City Network International AB Borgmästaregatan 18 371 34 KARLSKRONA Sverige