21. Intervju med Johan Tordsson om containers och säkerhet

21. Intervju med Johan Tordsson om containers och säkerhet

Posted 2020-02-10 by City Network

Vi pratar containers och säkerhet med Johan Tordsson, CTO och medgrundare av Elastisys. Det blir lite säkerhet i allmänhet och tankar om hur man kan hålla på säkerheten i sina containers. Vi diskuterar säkerhetsprocesser och hur de kan hänga med i det höga tempot som utvecklingen håller idag.

Johan Tordsson

Johan Tordsson är Elastisys CTO och medgrundare. Han har en bred teknisk bakgrund inom virtualisering, moln och distribuerade system. Johan har tidigare har roller som systemutvecklare, forskare och teknisk koordinator i flera stora internationella forskningsprojekt. Han jobbar även deltid som docent vid Umeå Universitet där han forskar och undervisar om datormoln och självkörande IT-system.

Elastisys

Elastisys erbjuder open source-lösningar, konsulttjänster och drift med utgångspunkt i cloud native-ekosystemet. Företaget har sina rötter i Umeå Universitet och många av produkterna baseras på internationell forskning inom molntjänster, automation och högpresterande datorer. Elastisys är medlem i Cloud Native Computing Foundation (CNCF) och bidrar därigenom till att ta fram framtidens moderna molnlösningar.

Relaterat material

https://www.docker.com/

https://kubernetes.io/

Lyssna eller titta

Dela

Tyck till

Kontakt

Hör gärna av dig och berätta vad vi kan göra bättre. Ställ frågor som vi kan ta upp i podden och låt oss gärna veta om du vill vara med i ett framtida avsnitt.

Om Stacken

Stacken är en podcast där vi diskuterar och analyserar utmaningar inom informationssäkerhet och regulatorisk efterlevnad. Vi berör allt från compliance och nya lagar till aktuella case, ledarskap och kulturbyggande.

City Network International AB Borgmästaregatan 18 371 34 KARLSKRONA Sverige