38. Vad gör vi när dataskyddslagar och lokala rättsinstanser går emot varandra?

38. Vad gör vi när dataskyddslagar och lokala rättsinstanser går emot varandra?

Posted 2020-06-08 by City Network

En europeisk biltillverkare har hamnat i klammeri med rättvisan borta i USA. Det i sig är inget konstigt men vad som varit lite knepigt i det specifika fallet, är att anonymiserad data ifrågasätts och inte anses tillräcklig som bevisföring. Istället kräver rätten att biltillverkaren lämnar ut viss information som strider mot GDPR. Detta gav oss anledning ta en diskussion om hur globala tjänsteleverantörer ska kunna agera i en värld där länders grundvärderingar inte stämmer överens med EU och de lagar som vi har.

Lämna ett röstmeddelande till oss!

Relaterat innehåll

https://www.linklaters.com/en/insights/blogs/digilinks/2020/january/gdpr-vs-us-discovery

https://www.law.com/njlawjournal/2020/01/31/eu-privacy-argument-rejected-in-battle-to-identify-mercedes-benz-document-custodians/?slreturn=20200504045502

Lyssna eller titta

Dela

Tyck till

Kontakt

Hör gärna av dig och berätta vad vi kan göra bättre. Ställ frågor som vi kan ta upp i podden och låt oss gärna veta om du vill vara med i ett framtida avsnitt.

Om Stacken

Stacken är en podcast där vi diskuterar och analyserar utmaningar inom informationssäkerhet och regulatorisk efterlevnad. Vi berör allt från compliance och nya lagar till aktuella case, ledarskap och kulturbyggande.

City Network International AB Borgmästaregatan 18 371 34 KARLSKRONA Sverige