11. Jämför äpplen med äpplen när du upphandlar molntjänster

11. Jämför äpplen med äpplen när du upphandlar molntjänster

Posted 2019-12-02 by City Network

Podcasten Stacken. Vi hjälper dig att vårda en hälsosam digital stack där informationssäkerhet, regelefterlevnad och kultur står i centrum

Vi bjuder på en allmän guide till dig som står i grepp att upphandla molntjänster. I det här avsnittet går vi nämligen igenom det whitepaper som vi har skrivit på ämnet och där vi tar upp ett antal viktiga punkter som är av yttersta vikt för att du ska kunna göra en rättvis bedömning, framförallt när det gäller regulatorisk regelefterlevnad. Guiden riktar sig främst till organisationer inom bank- och finansbranschen samt sjukvården, myndigheter och övriga offentliga sektorn men lagarna och reglerna gäller alla som ansvarar för känslig information.

Självklart kan du ladda ned guiden nedan.

Hur jämför man olika leverantörer rättvist?

Det är i princip vad den här guiden går ut på. Vi belyser viktiga aspekter att ta i beaktande såsom möjligheten att göra revisioner hos din molntjänstleverantör, vikten av att göra en gedigen riskanalys kring administratörer, och andra viktiga frågor som du bör ställa när du gör din jämförelse.

Det näst viktigaste (skyddandet av individers personuppgifter trumfar såklart allt) är oftast prisbilden. Hur ser den egentligen ut så fort man frångår de allmänna villkor som den publika prislistan baseras på?

Innehåll

  • Tips på vad som bör vara med i din riskbedömning
  • Hur man får klarhet i internationella datalagar
  • Datalagring och överföring utifrån ett EU- och GDPR-perspektiv
  • Repetition om GDPR och böter samt exempel
  • Frågor att ställa vid en utvärdering av leverantörer

Ladda ned vårt whitepaper

Fyll i din e-postadress så skickar vi vårt whitepaper till dig. För att kunna ladda ned filen måste du också godkänna att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig. Om du ångrar dig kan du alltid avprenumerera på våra nyhetsbrev.

Loading...

Lyssna på avsnittet

Dela avsnittet

Tyck till

Kontakta oss

Hör gärna av dig och berätta vad vi kan göra bättre. Ställ frågor som vi kan ta upp i podden och låt oss gärna veta om du vill vara med i ett framtida avsnitt.

Om Stacken

Stacken är en podcast där vi diskuterar och analyserar utmaningar inom informationssäkerhet och regulatorisk efterlevnad. Vi berör allt från compliance och nya lagar till aktuella case, ledarskap och kulturbyggande.

City Network International AB Borgmästaregatan 18 371 34 KARLSKRONA Sverige