Bonus. Security by Frukostfralla

Bonus. Security by Frukostfralla

Posted 2019-11-14 by City Network

Podcasten Stacken. Vi hjälper dig att vårda en hälsosam digital stack där informationssäkerhet, regelefterlevnad och kultur står i centrum

Bjud på frukost och undvik oopsies.

Som en del av Paraply Days i Karlskrona var vi med på en office crawl som en del av det officiella programmet. Under kvällen tog vi emot deltagare från eventet och visade vilka vi är och vad vi gör. Bland annat spelade vi in ett poddavsnitt under kvällen, där vi pratade om en specifik aspekt av vårt säkerhetsarbete och hur vi arbetat med våra team.

Mer specifikt berättar vi här om ett proof of concept som vi har genomfört under de senaste 12 månaderna som vi kallar för Security by frukostfralla. Det här är också ett ämne som vi har föreläst om, bland annat hos lokala företagsnätvek, högskolor och för våra kunder men också på den internationella scenen i form av exempelvis Open Infrastructure Summit. Skulle du vilja att vi kommer till ditt företag och pratar mer om det här kan du komma i kontakt med oss genom länkarna nedan.

Men vad är Security by Frukostfralla då?

Den kortaste möjliga förklaringen till vad Security by Frukostfralla handlar om är; Vikten av att bli sedd, hörd och förstådd.

Genom att ge alla individer i ett team möjligehten att bli just sedda, hörda och förstådda kan vi i större utsträckning undvika vad vi kallar oopsies. Och oopsies, som i grunden sker pga. stress, trötthet eller hunger är den enskilt största orsaken till att informationsläckor sker.

I det här avsnittet tar vi bland annat upp:

  • varför och hur alla i teamet påverkar den enskilda medarbetarens förmåga att göra ett bra jobb.
  • att vem som helst i teamet kan göra misstag och varför.
  • att vem som helst i ditt team kan vara orsak till nästa informationsläcka och hur.
  • vikten av att rätt person, gör rätt sak – alltid.
  • att ha ett huvudfokus så att man alltid gör klart saker till 100% innan man går vidare.

Lyssna på avsnittet

Dela avsnittet

Tyck till

Kontakta oss

Hör gärna av dig och berätta vad vi kan göra bättre. Ställ frågor som vi kan ta upp i podden och låt oss gärna veta om du vill vara med i ett framtida avsnitt.

Om Stacken

Stacken är en podcast där vi diskuterar och analyserar utmaningar inom informationssäkerhet och regulatorisk efterlevnad. Vi berör allt från compliance och nya lagar till aktuella case, ledarskap och kulturbyggande.

City Network International AB Borgmästaregatan 18 371 34 KARLSKRONA Sverige