Press

City Network köper driftbolaget Fragnet – ökar sin satsning på den växande spelmarknaden

26

11

15

Press release

City Network, en ledande europeisk leverantör av infrastrukturtjänster (IaaS) baserade på OpenStack, meddelar idag att man köper 100 procent av aktierna i det svenska driftbolaget Fragnet. Fragnet är en specialiserad leverantör av drifttjänster till spelmarknaden med 27 dedikerade datacenter i hela världen. Genom köpet stärker City Network sin geografiska räckvidd och kommer på sikt erbjuda sina Iaas-tjänster på alla platser där Fragnet finns. Bland annat innebär detta en geografisk expansion till Asien där Fragnet har en stark position. Vidare innebär köpet att City Network tar ett starkt grepp om spelbranschen, som är tillväxtbransch när det kommer till användning av molnbaserad infrastruktur.

­– Med Fragnet stärker vi vår ställning både i Sverige och internationellt, säger Johan Christenson, vd och grundare av City Network. Företagets globala räckvidd blir en viktig pusselbit i vår fortsatta expansiva strategi att erbjuda OpenStack-baserade infrastrukturtjänster till företagsmarknaden. Dessutom är spelmarknaden en expansiv bransch där det finns mycket affärsmöjligheter.

Fragnet, är ett svensk bolag med bas i Karlskrona, precis som City Network. Företaget tillhandahåller drifttjänster för spel som Battlefield, DayZ och Minecraft. Företaget har 6 anställda och hade 2014 en omsättning på ca 10 miljoner kr. Fragnets verksamhet kommer nu integreras i City Network och all personal och kunder följer med i förvärvet. Tillsvidare kommer Fragnet vara ett affärsområde inom City Network med Fragnets tidigare vd och ägare Daniel Öhberg som ansvarig.

– Med City Network får Fragnet en stark ägare som gör det möjligt att utveckla erbjudandet till våra kunder ytterligare. Jag ser mycket fram mot att fortsätta bygga vår tjänst på en global arena, säger Daniel Öhberg, tillträdande driftschef City Network.

City Network har under året genomfört en stor satsning mot företagsmarknaden med lansering av tjänster så som City Cloud for Bank & Finance, City Connect, Desktop as a Service, och etablering på den amerikanska marknaden. Dessutom har man genom rekryteringar stärkt upp sin satsning på storföretag ytterligare. Med Fragnet byggs detta erbjudande än starkare med ökad global närvaro och etablering av ny vertikal.

– Med Fragnet som en del av City Network fortsätter vi vår resa mot att bli den ledande oberoende leverantören av molnbaserad IT-infrastruktur, i Sverige och internationellt. Spelmarknaden har länge varit en av de drivande vertikalerna för molnbaserade lösningar och företag i andra branscher använder ofta dem som referens i sitt arbete att få sin infrastruktur mer flexibel och kostnadseffektiv, avslutar Johan Christenson.


City Network är en ledande global leverantör av molntjänster för IT-infrastruktur. Företagets molntjänster är alla byggda på den öppna plattformen OpenStack och erbjuds som publikt, privat eller ett compliant moln.

City Network är certifierade enligt ISO 9001, 14001, 27001, 27010, 27013, 27015, 27017 och 27018 – internationellt erkända standarder för kvalitetsledningssystem, miljö och informationssäkerhet. Företagets tjänster finns tillgängliga från fler än 20 datacenter i hela världen.

Med sitt compliant moln säkerställer City Network att kunder kan efterleva specifika krav och regler gällande revision, loggning, databehandling och datasäkerhet, såsom Solvency, Basel och GDPR.

City Network International AB Borgmästaregatan 18 371 34 KARLSKRONA Sverige