Press

City Network köper utbildnings- och tjänsteföretaget hastexo

10

10

17

Press release

City Network, den ledande leverantören av öppen it-infrastruktur som tjänst (IaaS) baserad på OpenStack, meddelar idag att företaget köper det oberoende utbildnings- och tjänsteföretaget hastexo. hastexo är specialiserade på OpenSource-lösningar för molntjänster och distribuerad lagring. Företaget tillhandahåller även en ledande utbildningsplattform för självstudier kring skalbara och distribuerade it-system. Genom köpet stärker City Network sitt tjänste- och utbildningserbjudande.

Det erfarna teamet på hastexo, som är baserade i Österrike, Indien och Brasilien, och företagets OpenSource-baserade utbildningsplattform, blir en del av City Network och it-infrastrukturplattform City Cloud. Köpet får en direkt effekt för kunder till City Cloud som snabbare kan driftsätta den öppna och flexibla it-infrastrukturen, dessutom kan de dra nytta av utbildningsplattformen för att lära sig mer om tekniken.

– Att snabbt kunna utveckla och anpassa nya tjänster är idag mycket viktigt för alla typer av företag, och utvecklingsavdelningen och driftorganisationen måste jobba tätt samman, automatisera processerna och säkra kvalitén, säger Johan Christenson, vd och grundare av City Network. Att ha en flexibel och öppen it-infrastruktur är helt avgörande för att lyckas med detta. Genom hastexos utbildningsplattform och tjänster stärker vi ytterligare vår möjlighet att hjälpa företag med sin transformation.

hastexo har ett starkt engagemang inom utvecklarcommunityn för OpenStack, Ceph och Open edX. 2015 lanserade företaget hastexo Academy, världens första online-baserade utbildningsplattform för självstudier kring skalbara och distribuerade it-system (byggd på Open edX och OpenStack). Genom hastexo Academy kan deltagare själva lära sig mer om, och testa komplex teknik i riktiga miljöer, när de vill och var de vill och utan specifika krav på hårdvara.

Utbildningsplattformen blir en viktig del i City Cloud – den möter utbildningskrav från molnleverantörer, utvecklare och kunder till både City Networks publika och privata it-infrastrukturtjänster.

hastexos vd, Florian Haas, som kommer att få rollen som ansvarig för professionella tjänster och utbildning på City Network kommenterar affären.

– Teamet på hastexo har i många år bidragit till utvecklarcommunityn för OpenStack, Ceph, och Open edX. När vi nu blir en del av City Network så kan vi hjälpa dessa communities att växa snabbare, över hela världen. Dessutom kan vi hjälpa fler kunder att ta del av affärsfördelarna med en öppen it-infrastruktur.

Mer information om hastexo finns på https://www.hastexo.com.

Johan Christenson, grundare av City Network och Florian Haas, grundare av hastexo.


City Network är en ledande global leverantör av molntjänster för IT-infrastruktur. Företagets molntjänster är alla byggda på den öppna plattformen OpenStack och erbjuds som publikt, privat eller ett compliant moln.

City Network är certifierade enligt ISO 9001, 14001, 27001, 27010, 27013, 27015, 27017 och 27018 – internationellt erkända standarder för kvalitetsledningssystem, miljö och informationssäkerhet. Företagets tjänster finns tillgängliga från fler än 20 datacenter i hela världen.

Med sitt compliant moln säkerställer City Network att kunder kan efterleva specifika krav och regler gällande revision, loggning, databehandling och datasäkerhet, såsom Solvency, Basel och GDPR.

City Network International AB Borgmästaregatan 18 371 34 KARLSKRONA Sverige